Intepaturi de albine sau viespii

Scrie un comentariu

decembrie 22, 2013 prin Daniel

Aceste insecte in timpul intepaturii elibereaza venin in tesuturile pielii, ceea ce provoaca durere, inrosire si o umflatura pe locuafectat. Indispozitia poate dura de la citeva ore pina la 24 de ore, in functie de ce insecta v-a muscat.

Trebuie sa vedeti mai intii ce fel de insecta v-a intepat. Acest lucru va poate da cheia pentru tratamentul pe care trebuie sa iurmati si va ajuta sa evitati alte intepaturi.

Albina care are corpul pufos de culoare auriu-maronie va poate intepa doar o singura data. Aceasta se intimpla pentru ca acul ei zimtat ramine in piele, ceea ce duce la moartea albinei.

Pe de alta parte, bondarii si viespile au acele netede, ceea ce le permite sa va intepe de mai multe ori, astfel incit trebuie sa fiti pregatiti sa va salvati cu fuga.

Bondarii mai ridica o problema suplimentara. Daca omoriti unul dintre ei, aceasta poate conduce la navalirea intregului roi asupra dumneavoastra. Atunci cind saculetului cu venin este distrus se elibereaza o substanta chimica (aceasta ii provoaca pe ceilalti bondari sa va atace).

Actionati rapid! Cheia unei tratari reusite este rapiditatea cu care actionati. Cu cit vi se acorda mai repede primul ajutor cu atat aveti mai multe sanse de a controla durerea si umflatura.

Indepartati acul! Daca v-a intepat o albina, indepartati cit puteti de repede acul, pentru ca altfel saculetul cu venin care se gaseste in eva continua sa pulseze inca doua-trei minute, contribuind la patrunderea acului si a veninului cit mai adinc in piele. Fiti atenti sa nu rupeti acul sau saculetul. Daca se intimpla acest lucru, in organismul dumneavoastra va patrunde mai multa otrava.

Curatati bine rana!

Lasă un comentariu