Tratamente cu Albastrele

Scrie un comentariu

Decembrie 23, 2013 prin Daniel

Compoziţie chimică: conţine mici cantităţi de alcaloizi, hidrocarburi şi substanţe terpenoide. Florile conţin tanin, glucozid: centaurina, pigment antocianic: cianina, cicorina, antocianide, mucilagii, săruri de potasiu şi magneziu, substanţe amare.

Acţiune farmaceutică: astringent, antidiareic, creşte diureza, diuretic uşor, antiseptic ocular, calmant ocular şi digestiv. Pentru a se mării acţiunea acestei plante se poate asocia cu frunze de mesteacăn, frunze de merişor şi cozi de cireşe. Este şi un tonic amar care redă pofta de mâncare, util în dispepsii. Extern ajută în cazul pleoapelor ridate şi ca tonifiant al muşchilor lăsaţi.

Se poate folosi la următoarele afecţiuni: afecţiuni renale şi ale vezicii urinare, afecţiuni oculare, anorexie, atonie musculară, blefarită, boli de piept, bronşite, boli intestinale, calmant în iritaţii oculare, cataractă în faza incipientă, cearcăne, colici intestinale şi stomacale la sugari, conjunctivite muco- purulente, constipaţie, creşte diureza, diaree, dispepsie, disurie, dureri de cap pe fondul oboselii oculare, eczeme zemuinde, eczeme pruriginoase, eczeme purulente, edeme ale pleoapelor, furunculoza pleoapelor, galactagog, hemoroizi, hepatită, hemoragie conjunctivală, hipermetropie, ihtioză, infecţii intestinale, infecţii renale, indigestii, întreţinerea părului, iritaţii oculare, înroşirea pleoapelor, ihtioză, leziuni supurate, leziuni ulcerate, lipsa poftei de mâncare, miopie, orgelet, pleoape căzute, psoriazis, rinichi, răceli, reumatism, tăieturi, ulcioare, uscăciunea tegumentelor, ulceraţii supurate, xeroze cutanate.

Mod de folosire:

Infuzie: -1 linguriţă de flori se va pune la 200 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 10 minute după care se strecoară. Se bea călduţ înainte de mesele principale

Cataplasme: -Florile proaspete se pot folosi zdrobite pe o bucată de lemn, apoi se vor aplica sub formă de cataplasme în cazurile în care se folosesc extern. Intern se va lua din această pastă câte o linguriţă de 3 ori pe zi în afecţiunile de mai sus.

-Extern se poate pune tot din ceaiul de mai sus cataplasme sau comprese.

Tinctură: Tot din flori proaspete sau uscate se poate face tinctură. Pentru aceasta se vor pune 50 g de flori mărunţite la 250 ml alcool alimentar de 70°. Se vor ţine într-un recipient închis timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des. După 15 zile se strecoară şi se va pune în recipiente mai mici la rece.

Se va face o cură cu această tinctură, la 1 litru de apă, se vor pune doar 10 ml de tinctură. Se agită apoi se va folosi extern, la răni sau intern se va bea în loc de apă de băut.

Se mai poate lua intern câte o linguriţă diluată în apă de 3 ori pe zi.

Praf: se va face praf din plantă uscată care se va măcina cu râşniţa de cafea. Se va lua un vârf de cuţit, până la o linguriţă de praf o dată şi se va lua de 3 ori. Se ţine sub limbă timp de 10 minute după care se înghite cu puţină apă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: