Tarhonul

Lasă un comentariu

Decembrie 23, 2013 de dnxpcta

Tarhonul este o planta puternic parfumata care a fost folosita inca din antichitate ca antidot pentru veninul serpilor.

Folosit la bucatarie, dar si contra durerilor de dinti sau a tensiunii mari

In zilele noastre el este folosit in principal la gatit, dar se stie ca are proprietati medicinale importante. Este foarte important pentru sistemul digestiv: alina crampele stomacale, mareste apetitul si ajuta digestiile lenese. Poate ajuta celor care sufera de balonari, indigestie si sughit.

Exista, de asemenea, multe remedii populare pentru durerile de dinti. Poate fi folosit pentru a regulariza menstruatia, ajuta la calmarea nervilor si in starile de oboseala.

Tarhonul poate substitui cu succes sarea pentru persoanele care sufera de tensiune arteriala mare.Tratamente cu tarhon

Ceaiul de tarhon ajuta digestia si procesul de eliminare a toxinelor

Tarhonul poate, de asemenea, ajuta la cresterea secretiilor bilei pentru ficat, ajuta digestia si accelereaza procesul de eliminare a toxinelor din corp. In acest scop puteti folosi ceaiul de tarhon. Pentru aceasta luati o cana de apa fiarta si turnati-o peste citeva frunze de tarhon (o lingura) si lasati-le sa infuzeze 10 minute, dupa care beti acest ceai. Se recomanda sa se bea cel putin o cana de astfel de ceai pe zi.

Cind tarhonul se usuca pentru a fi utilizat in bucatarie, se pierd numeroase caracteristici importante ale uleiului esential. Tarhonul uscat se foloseste cel mai bine in ceaiuri si la gatit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: