Tratament cu visine

Lasă un comentariu

Decembrie 22, 2013 de dnxpcta

In functie de soi, (la 100 de grame de fructe) visinele contin 6,5-21,5 g hidrati de carbon, glucoza, in medie 0,8 g albumina, 85,5 g apa, 1,3 g acizi organici liberi, 0,5 g fibre alimentare, 256 mg potasiu, 1,4 mg fier, putin fosfor, calciu, magneziu, sulf, cupru, zinc, pigmenti.
Pigmentul colorant al visinei – antocianul – se caracterizeaza printr-o asimilare extraordinara, este raspindit in toata pulpa fructului, nu numai in pielita cum se intimpla de exemplu in cazul coacazelor.
In aceste fructe se gasesc si substante care scad actiunea de coagulare a singelui. Aceasta calitate a visinei permite folosirea ei in profilaxia unei game de complicatii care apar in ateroscleroza, iar combinatia reusita de vitaminele C, B1, B6, de fier, magneziu, cobalt, pigmenti contribuie la prevenirea si tratarea anemiei.
Acidul ascorbic, alaturi de vitamine si pigmentii din visina tonifica, intaresc capilarele venoase, scad presiunea arteriala ridicata, cresc stabilitatea organismului in fata diverselor actiuni de natura negativa, mai ales fata de nivelul ridicat al radiatiilor din atmosfera.
Si ceea ce este deosebit de important este faptul ca fructele visinului care creste intr-o regiune umeda si mai racoroasa contin aceeasi cantitate de vitamina C ca si merele.
Ca si celelalte fructe cu simburi, visina contine o glicozida (substanta de natura vegetala care are in natura ei hidrati de carbon) activa din punct de vedere biologic – amigdalina, si de aceea folosirea visinelor scade frecventa si micsoreaza forta acceselor de inima, ajuta la tratarea citorva boli ale stomacului si sistemului nervos.

Sucul de visine cu lapte se foloseste in afectiunile articulatiilor – artrite, iar decoctul de frunze de visin in lapte – in icterul de natura infectioasa. Visinele congelate, chiar uscate, pulpa de visina amestecata cu zahar pastreaza multe dintre calitatile fructelor proaspete.

In medicina populara, pulpa de fruct si sucul se folosesc in constipatiile cronice, in starile febrile, in afectiunile inflamatorii ale cailor respiratorii.
Sucul de visine cu lapte (1:1) se foloseste in artrite, in starile febrile, bronsite, astmul bronsic, epilepsie, in indispozitiile psihice.
Tampoanele de vata imbibate in infuzie de frunze proaspete de visin se folosesc pentru stoparea hemoragiilor nazale, iar bandajele cu aceasta infuzie sint cicatrizante in leziunile pielii.
In medicina orientala, fructele visinului se folosesc pentru cresterea secretiei de suc gastric, sint un fortificant general, dar si un important mijloc expectorant.

Atentie: sucul de visine nu este recomandat persoanelor cu o aciditate ridicata a sucului gastric, celor care sufera de diaree, diabet zaharat, obezitate, ulcer gastric sau de afectiuni cronice ale plaminilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: