Echinacea

Scrie un comentariu

Decembrie 22, 2013 prin Daniel

Echinacea – mareste capacitatea organismului de a rezista la infectii. Are rol de vaccin natural nespecific, actioneaza rapid (dupa trei-cinci zile de administrare regulate) si nu are efecte secundare nedorite.

Cel mai frecvent utilizata este specia cu flori rosii. Se utilizeaza mai frecvent sub forma de pulbere (obtinuta prin macinarea mecanica a plantei) sau sub forma de tinctura. Ceea ce e interesant este ca planta are efect chiar asupra infectiilor deja instalate (putem spune ca are, nu doar rol profilactic ci si adjuvant in terapie).

De exemplu, in infectiile cu virus gripal administrarea acesteia amelioreaza atat simptomele infectiei gripale cat si simptomele altor boli coexistente (mai ales din sfera ORL si stomatologica – de exemplu: sinuzite, gingivite). De asemenea, Echinaceea este folosita la sportivii de performanta, ca mijloc de crestere a imunitatii nespecifice in fata stresului fizic (antrenamente si competitii) si psihic (legat de participarea in competitii). Echinaceea o gasim sub diverse denumiri comerciale atat in farmacii alopate cat si in magazine de tip Plafar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: