Cum se vindeca afectiunile respiratorii

Lasă un comentariu

Decembrie 22, 2013 de dnxpcta

In 100 de grame de corcoduse se gasesc 7,4 g hidrati de carbon, 89 g apa, 2,4 g acizi organici liberi, 188 mg potasiu, 3 g pectine, mult fier, magneziu, calciu, fosfor, vitaminele din grupa B si provitamina A.
In alimentatia dietetica, corcodusele se folosesc cel mai adesea uscate sau facute dulceata, gem.
Practic, tuturor oamenilor le sint folositoare compoturile, cremele si ceaiurile cu dulceata de corcoduse.
Sucul din aceste fructe este o bautura revigoranta, tonifianta, care iti potoleste setea foarte repede.
Se foloseste in cazurile de hipovitaminoza, in afectiunile respiratorii acute, in bolile stomacului.
De asemenea, sucul este usor purgativ.
Compresele din suc de corcoduse diluat cu apa si adaugat putin camfor sint foarte bune cicatrizante.
Daca nu exista recomandari speciale, se bea de trei ori pe zi inainte de masa cite 0,5-1 pahar cu suc proaspat de corcoduse, la care se adauga o lingura de miere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: