Bauturi afrodisiace

Scrie un comentariu

Decembrie 22, 2013 prin dnxpcta

Folosirea bauturilor alcoolice pentru a stimula libidoul are origini antice. „Sine Ceres et Libero friget Venus” (Fara Ceres si Libero [Bacchus] Venus va îngheta, adica fara hrana si vin nu e dragoste). Totodata se stie si ca folosirea excesiva pune probleme serioase oricarei încercari de a face dragoste.

Shakespeare, în Macbeth, actul II scena III :…provoaca dorinta dar ia din performanta…

O cantitate moderata de alcool va reduce frica si inhibitiile. Însa mai mult de un gram de alcool pur/ kg corp ar trebui evitat de catre oricine doreste sa fie capabil de sex. La o masa de 75 kg aceasta înseamna jumatate de sticla de vin.

Pelinul
Se spune despre unele bauturi alcoolice ca ar mari potenta considerabil. Pelinul a fost folosit ca afrodiziac foarte mult la sfârsitul secolului trecut, în special de catre francezi. Acesta este în mare parte un extract alcoolic din planta cu acelasi nume, Arthemisia absinthium.Pelinul a fost interzis în Franta pe 16 martie 1915 si acum este interzis în multe tari europene din cauza toxicitatii si a proprietatilor creatoare de dependenta.

Berea
Tinând cont ca berea este o bautura hranitoare, cu un continjut mic de alcool, ar trebui sa fie un afrodiziac puternic. N-ati ghicit. Singura bere care este considerata afrodiziac în unele tari este berea neagra.

Lichioruri
Unor lichioruri descoperite în trecut în unele manastiri li s-au atribuit efecte afrodiziace. Aceste lichioruri includ chartreuse si benedictine. Înca nu ne-am dat seama de ce ar fi interesati calugarii în afrodiziace.
În Guadalajara, Mexic exista un lichior produs din planta Turnea diffusa Crème de Damiana. Se spune despre el ca mareste libidoul si ajuta împotriva impotentei.

Vinul
Acesta poate fi un puternic afrodiziac daca este bine condimentat. Vinul rosu, combinat cu cuisoare, scortisoara, ghimbir, vanilie si zahar (cunoscut sub numele de Afrodiziacul lui Hipocrate) a fost recomandat de Rabelais în „Gargantua si Pantagruel”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: