Vin medicinal cu scoarţă de salcie

Lasă un comentariu

Aprilie 23, 2009 de dnxpcta

Vin medicinal cu scoarţă de salcie.

Supliment alimentar predozat, obţinut prin macerarea pulberii de scoarţă de salcie, recoltată de p[e ramurile cu vârste de 2-3 ani, uscată la maximum 60 grade, în vin alb ajuns la maturitate.
Salcia –Salix alba- din familia Salicaceae este un arbore foios cu o longevitate de 80-100 ani.
Heterozidele salicilice din preparatele de scoarţă de salcie au proprietăţi antireumatice, analgezice, febrifuge şi sedative nervoase, iar taninurile au acţiune tonică, astringentă, coagulantă şi uşor hemostatică.
Previne sau tratează reumatismul, suprimă sau diminuează senzaţia de durere, înlătură febra şi împiedică recidiva acceselor de febră, calmează stările de excitaţie cerebrală.
Scoarţa de salcie este folosită la tratarea insomniilor nevrotice, în dismenoree cu simptome dureroase, hiperexcitabilitate nervoasă, dureri pelviene, în anxietate (nelinişte psihomotorie, teamă nedefinită), reumatism, eretism genital, neurastenie, gripă, rinită, nevralgii, stomatite, hemoroizi, bătături (clavus), transpiraţia picioarelor.
Sinergismul creat între principiile active, conferă produsului mai multe proprietăţi: sedativ (pentru sistemul nervos), febrifug, analgezic, antiinflamator, antireumatic, tonic general.
Este recomandat în nevralgii, migrene, insomnii, răceli, friguri, bufeuri din perioada de instalare a menopauzei, gripă, guturai, traheobronşite, laringite, dureri reumatice.
Administrare: o monodoză (are 50 ml), de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: