Vin medicinal cu Afine

Lasă un comentariu

Aprilie 23, 2009 de dnxpcta

Vin medicinal cu Afine.
Vin medicinal cu Afine îmbină proprietăţile vinului cu proprietăţile principiilor existente în plantele folosite (fructe de afin, scorţişoară, cuişoare) şi în mierea de albine.
Afinul Vaccinum myrtillus Fam. Ericaceae, este un arbust răspândit în zona montană a Europei, Asiei şi Americii de Nord.
Din punct de vedere chimic fructele conţin zaharuri (7-13%), zaharoză (1-2%), cenuşă (0,45-0,50%), proteine (0,8-1,2%), acizi organici (cca 1%) din care acid uric (cca 0,9%, acizii: benzoic, tartric, malic (0,05-0,15%), substanţe pectice (0,350-0,490%), tanin (0,300-0,430%) vitamina C (12-20mg%), vitamina A (280 u.i.) vitamina PP (0,2mg%), vitamina B1 şi B2 (0,02mg fiecare), vitamina E, săruri minerale de potasiu (50mg%), calciu (10mg%), fosfor (8 mg%) magneziu (6mg%), clor (5mg%), mangan (3 mg%), fier (1mg%), apă.
Principiile active din fructe au rol diuretic, antiinflamator, antidiareic, antihelmintic, antiseptic intestinal, antiseptic urinar, adjuvant în tratamentul de bază al diabetului. De asemenea este uşor coronaro-dilatatoare, asigură reglarea cardiovasculară, protejează pereţii vaselor sangvine, protejează organismul împotriva radiaţiilor, activează regenerarea purpurei retiniene şi sensibilizează fotoreceptorii.
Taninurile conţinute de fructele de afin au proprietăţi antidiareice şi antiseptice, ele aglutinează bacteriile din flora microbiană oprind fermentaţia sau putrefacţia. Coagulează plăgile sanguinolente şi diminuează secreţia.
Afinul fortifică pereţii capilarelor, prevenind astfel formarea vânătăilor, hemoragiilor, formarea varicelor şi proasta circulaţie. În plus îmbunătăţirea circulaţiei permite nutrienţilor valoroşi să circule eficient către structurile specializate, cum ar fi retina. Acesta este motivul pentru care problemele vizuale, cum ar fi cataracta, degenerescenţa maculară şi vederea dificilă pe timp de noapte pot fi prevenite şi tratate cu afin.
De asemenea pigmentul special din afine are şi un efect antiinflamator natural, făcându-l util şi în afecţiuni cum ar fi poliartrita reumatoidă.
Sinergismul creat între principiile active existente conferă vinului medicinal de afine mai multe proprietăţi: antidiareic, antiseptic, bactericid, dizolvant al acidului uric, vasoprotector al circulaţiei periferice, de protecţie şi de regenerare a microcirculaţiei retiniene, antioxidant, antiinflamator, diuretic, hipoglicemiant.
Produsul este recomandat în ateroscleroză, constipaţie, fermentaţie intestinală, insuficienţă biliară, diaree, gută (reumatism metabolic), diabet, tulburări de vedere.
Produsul s-a obţinut prin macerarea timp de 8 zile a fructelor de afin zdrobite, împreună cu scorţişoară, cuişoare şi mierea de albine, în vin alb ajuns la maturitate.
Produsul se ambalează în monodoze de 25 ml introduse c-te 10 în cutii pliante de carton, inscripţionate, însoţite de recomandările de utilizare.
Doza recomandată de 25 ml de 3 ori pe zi înainte de masă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: