Unguent cu castane

Scrie un comentariu

Aprilie 23, 2009 prin Daniel

Unguent cu castane.
Ingrediente: 100g castane curăţite de coajă şi uscate, 200g untură de porc ne sărată, 20g tinctură din plante medicinale (sau alcool de peste 70 de grade), 20g ceară de albine, 100ml ulei, 2 linguri de miere de albine, preferabil polifloră.
Preparare: se curăţă castanele seminţe de coajă, se mărunţesc şi se pun la uscat. Se pot înainte de a se pune la uscat măcina cu maşina de carne. După uscare se macină cu râşniţa de cafea apoi se cern. Se obţine astfel făina de castane.
Făina de castane se pune cu uleiul şi untura pe baia de apă, după ce s-au încălzit se adaugă ceara de albine şi se lasă pe foc până se topeşte bine ceara de albine.
Se ia de pe foc şi se toarnă mierea de albine. Se amestecă încontinuu ca să nu se stratifice. După ce a ajuns la o temperatură sub 40 de grade, se adaugă mierea şi tinctura.
În locul tincturi din plante se poate pune alcool. Se pune după răcire în borcănele mici la rece. Se poate păstra pentru 3 luni.
Acţiuni farmaceutice: castanele sunt recunoscute ca unele dintre cele mai eficiente pentru refacerea circulaţiei sângelui la toate nivelele. Folosite sub formă de unguente sunt mult mai eficiente decât în alte forme. Faptul că acest unguent conţine alcool sau tincturi din plante poate să facă mult mai eficientă această cremă deoarece datorită alcoolului din tinctură sau chiar alcoolului principiile active din castane pătrund mult mai uşor în interiorul organismului, având o acţiune mai puternică. Mierea la rândul ei are un efect deosebit asupra organismului contribuind la refacerea lui. De asemenea uleiul care are vitamina E şi untura de porc (denumită farmaceutic axungie) se foloseşte pentru efectele emoliente. Se poate folosi în funcţie de toleranţa individuală perioade lungi de timp.
Se poate folosi la următoarele afecţiuni: accident vascular, afecţiuni ale venelor, artroze, diverse dureri articulare sau musculare, obstrucţii venoase, paralizie, reumatism, tromboze, echimoze, entorse, tromboze, varice.
Exemplu de tratament: un accident vascular în urma căruia au fost distruse o serie de vase de sânge se poate influenţa în bine cu acest unguent simplu care se poate prepara în casă. Se unge un pansament şi se aplică pansamentul respectiv pe coloana vertebrală. Peste acesta se pune o bucată de nailon, pentru a nu murdări lenjeria şi peste el se pune deasupra ceva de lână ca să păstreze căldura şi să pătrundă mai uşor în organism principiile active. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală de la 2 ore în sus, eventual se poate lăsa şi peste noapte dacă este bine suportată.
Se face zilnic, până la refacerea organismului.
La celelalte afecţiuni se va aplica ca timp în funcţie de gravitatea afecţiunii.
Varice- un preparat excepţional pentru vindecarea varicelor: se amestecă făina de castane cu iaurt preferabil făcut în casă. Se amestecă cu făina de castane în aşa fel ca să se obţină o pastă uniformă şi aceasta se pune pe o bucată de pânză care se va aplica pe varice. Deasupra se pune o bucată de nailon şi se poate pansa cu faşă elastică pentru două ore. Se spală apoi cu apă călduţă. Se face zilnic până la trecerea afecţiunii, preferabil seara.
Baie cu castane. 100g făină de castane se fierb în 5 litri de apă pentru 40 de minute, apoi acest preparat se pune fără să fie strecurat în cadă unde se va sta la temperatură cât mai ridicată pentru 30 de minute. Se pot face 20 de băi pentru artroze, dureri articulare sau musculare, reumatism, etc.
Intern- se poate lua în fiecare dimineaţă câte 1 linguriţă de făină de castane, ajutând în cazul trombozelor, accidentelor cerebrale, etc la refacerea sistemului venos. Se indică şi în cazurile în care există o circulaţie venoasă periferică deficitară, sau chiar obstrucţie venoasă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: