Uleiul de peşte

Scrie un comentariu

Aprilie 23, 2009 prin Daniel

Uleiul de peşte.
Studiile de ultimă oră indică faptul că uleiul de peşte poate preveni foarte multe afecţiuni, poate ajuta la păstrarea vitalităţii şi chiar a tinereţii. Este necesară doar o doză zilnică de ulei de peşte pentru a îmbunătăţii starea generală a organismului. Uleiul de ficat de cod este de foarte multe ori administrat copiilor, adolescenţilor şi altor persoane cu toate că nu are un gust prea plăcut. Totuşi se administrează pentru a menţine starea de sănătate sau chiar pentru a lupta cu anumite afecţiuni.
De obicei uleiul de peşte este posibil să fie luat o dată cu consumul cărnii de peşte fiind cea mai uşoară formă de administrare, carnea peştilor graşi conţine acest ulei.
Recent s-a reuşit să se facă un concentrat farmaceutic din ulei de peşte, purificat care nu are toxine sau alţi poluanţi, având foarte puţine efecte adverse.
În general peştii de apă dulce în special cei de crescătorie au o serie de substanţe chimice foarte toxice care nu sunt indicate celor bolnavi. Din această cauză s-a făcut acest preparat farmaceutic.
Compoziţie chimică: uleiul de peşte conţine mari cantităţi de acid cicosapentaenoic (EPA) şi acidul decosahexaenoic (DHA) care sunt acizii graşi Omega 3 de bază. Fără aceşti acizi moartea este aproape inevitabilă. Pe de altă parte alimentele se prelucrează cu acizi graşi saturaţi, ceea ce duce răspândirea cancerului şi a altor boli mortale printre persoanele consumatoare de acizi graşi saturaţi. Peştele şi uleiul de peşte sunt singurele alimente care conţin exclusiv acizi graşi saturaţi.
Diferenţele între Omega 3 şi 6.
Deşi există diferenţe minore între acestea lucrurile se schimbă când aceşti acizi sunt metabolizaţi de către corp. Acizii Omega 6 cauzează inflamare, dezvoltarea tumorilor şi a cheagurilor de sânge, pe când Omega 3 are efect exact contrar. Organismul are nevoie de ambii acizi, însă raportul între ei trebuie să fie de 1:1. Schimbarea globală care a avut loc în alimentaţie a transformat acest raport în aproximativ 20 părţi de Omega 6 la doar una de Omega 3. Mulţi oameni de ştiinţă sunt de părere că acest dezechilibru între acizii graşi saturaţi şi nesaturaţi constituie o cauză majoră pentru răspândirea din ce în ce mai largă a bolilor de inimă, a diabetului, obezităţii, hipertensiunii, a îmbătrânirii premature şi a forte multe forme de cancer.
Efectele administrării uleiului de peşte.
După mai multe studii efectuate de către oamenii de ştiinţă, uleiul de peşte administrat în cantităţi între 500 şi 2500 mg zilnic, poate avea efecte benefice asupra organismului precum:
-Îmbunătăţirea memoriei şi ameliorarea afecţiunii Alzheimer şi nebuniei.
-Curăţirea arterelor de colesterol şi ameliorarea sau vindecarea aterosclerozei, anginei, infarctului, aritmiei, atacului cerebral, bolii vasculare periferice şi a bolilor de inimă în general.
-Modificarea comportamentului copiilor hiperactivi.
-Reducerea inflamaţiei în cazul artritei reumatismale şi a colitei ulceroase.
-Întârzierea sau reducerea dezvoltării cancerului de sân, precum şi a altor forme de cancer.
Îmbunătăţirea condiţiei de sănătate a persoanelor afectate de boala inflamatorie cronică şi de lupus eritematos sistemic.
-Susţine sistemul imunitar.
-Creşte durata de viaţă şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii în general.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: