Oţet de mere

Lasă un comentariu

Aprilie 23, 2009 de dnxpcta

Oţet de mere .
La 400g mere rase cu coajă cu tot se adaugă 500 ml apă, 20g drojdie de bere, 2 felii mari de pâine neagră. Pentru un litru de compoziţie se pune 200g zahăr (Cantitatea se măreşte după dorinţă). Amestecul se ţine timp de 10 zile în bucătărie, într-un vas larg, acoperit doar cu tifon şi se amestecă din când ]n c\nd, până nu mai fermentează. Se strecoară şi se lasă apoi într-un borcan legat cu tifon, 20-30 zile, până se limpezeşte. Se pune apoi în sticle cu dop.
Administrare: se ia de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, un pahar de apă, în care se pune o linguriţă de oţet de mere şi o lingură de miere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: