Leacuri populare cu nuci

Scrie un comentariu

aprilie 23, 2009 prin Daniel

Leacuri populare cu nuci.
Apreciate mai ales în alimentaţie pentru miezul lor gustos şi hrănitor, nucile sunt şi remedii minunate de sănătate.
Remedii cu miez şi coji de nucă.
Modesta nucă are mai multe substanţe nutritive decât carnea, laptele ouăle, de aceea se recomandă în alimentaţia persoanelor cu distrofie alimentară, anemie, convalescenţă, epuizare nervoasă. Miezul de nucă se foloseşte fărâmiţat bine, altfel stomacul nu reuşeşte să-l digere. Având în vedere că nucile conţin proteine, este indicat să consumaţi seara sau înainte de somn, dacă dormiţi după masă, deoarece proteinele se asimilează mai bine când organismul se relaxează. Nu se consumă cantităţi mari de miez de nucă. Doza recomandată este de 4-7 nuci, altfel riscaţi să vă confruntaţi cu dureri de cap, spasme stomacale, constipaţie.
Creşterea imunităţii- mai ales în cazul vârstnicilor şi al persoanelor istovite de o boală grea. Se amestecă un pahar de miez de nucă pisată, stafide ş caise uscate cu 300 g miere de albine. Se consumă câte o lingură de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Întărirea organismului după boală sau în caz de oboseală cronică- se consumă un amestec format în cantităţi egale de miez pisat, caşcaval ras şi stafide.
Eliminarea durerilor cardiace-  se consumă făină de nuci obţinută prin măcinare, amestecate cu stafide. Fără stafide se bea cu apă de către bolnavii de colită şi enterocolită.
Procese inflamatorii ale căilor urinare, cu urinări dese. Se administrează miez de nucă prăjit pe grătar cu lemne, foarte bine pisat. Se administrează cu apă.
Curăţirea vaselor sangvine- se toacă mărunt coaja uscată de la 14 nuci (neapărat 14) se amestecă cu 500 ml ţuică, se lasă la macerat 70 de zile. Se bea câte o lingură dimineaţa pe ne mâncate. Leacul le este de folos şi persoanelor cu depuneri de săruri, tromboză, chisturi şi tumori, mastopatii fibromatoase.
Tratarea tusei- se pisează 4 nuci întregi (miezul şi coaja), se amestecă cu o lingură de fructe uscate de soc. Se fierbe amestecul în 500 ml apă, pe foc mic 15 minute. Se răceşte, se strecoară şi se amestecă cu o lingură de miere de albine. Se bea câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, timp de 7 zile.
Ulcer stomacal- se prepară un ceai din membranele (pereţi care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră în termos, se strecoară şi se bea câte 1 linguriţă dimineaţa sau înainte de culcare, pe ne mâncate.
Diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroidoză, hipertensiune- se tratează cu tinctură de membrane uscate. Acestea se pun într-un borcan de 500 ml, se pun pe o treime a lui, tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu ţuică şi se lasă la macerat 21 de zile. După stoarcere, se păstrează într-o sticlă de culoare închisă. Se bea câte 1 lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 minute înainte de masă.
Tratamente externe.
Probleme de tiroidă- se ameliorează dacă zilnic se aplică pe gât în zona tiroidei, 4-5 straturi de frunze strivite puţin între degete. Se lasă 6-8 ore pe locul bolnav.
Remedii din coajă verde de nucă.
Varice, dermatoză, boli ale aparatului locomotor.
Se fac frecţii uşoare sau se aplică comprese cu macerat din coajă verde de nucă. Reţetă: se umple un borcan pe 2/3 cu coji tăiate mărunt sau tocate. Se toarnă deasupra oţet de mere şi se macerează 2-3 săptămâni.
Reţete bătrâneşti.
Tinctura din nuci verzi.
Nucile verzi se taie cu un cuţit de inox pe un fund de lemn. Se pun într-un borcan de sticlă, amestecate cu zahăr (un pahar la fiecare 10 nuci). Borcanul se ţine pe geam, la soare, 10 zile apoi la întuneric, încă 10 zile. După 20 de zile se adaugă ţuica (pentru adulţi 250 ml la fiecare 10 nuci, pentru copii 250 ml la fiecare 20 de nuci). Se macerează încă 2 săptămâni, apoi se strecoară. Se administrează pentru vindecarea bolilor traiectului digestiv, dureri de stomac şi pancreas, cu 10-12 minute înainte de masă. Doza pentru adulţi: o lingură. Copii până la 5 ani- o linguriţă, copii până la 12 ani 1,5 linguriţă pe zi.
Tocătură de nuci. 33 de nuci se pisează apoi se dau prin maşina de tocat carne. Se pun într-un borcan de 3 litri, se acoperă cu ţuică. Se închide vasul etanş, pentru a evita evaporarea alcoolului. Se lasă la soare timp de 40 de zile, agitându-se zilnic. Se strecoară şi se păstrează în sticlă de culoare închisă la frigider. Se foloseşte pentru tratarea cancerelor, dar şi pentru toate tipurile de helmintiaze (viermi intestinali). Se administrează la fel ca tinctura de nuci verzi.
Macerat cu petrol lampant.
Un borcan învelit în hârtie neagră se umple cu nuci verzi tăiate mărunt, peste care se toarnă petrol lampant şi se lasă 14 zile la rece. Bătrânii foloseau soluţia obţinută în cazuri de boli grave, în special cancer, dar şi pentru contracţii musculare, stări depresive, dereglări endocrine, astm bronşic, tahicardie, afecţiuni ale sistemului nervos central cu leziuni organice, după chimioterapie antitumorală. Se consumă vreme de 7 zile câte o picătură amestecată cu o linguriţă de miere de albine, sau pusă pe un cubuleţ de zahăr, apoi alte 7 zile- câte 2 picături şi încă 7 zile câte 3 picături, amestecate cu 100 ml apă distilată sau de izvor. După o pauză de 2 săptămâni cura se repetă. A treia cură se face după o pauză de 6 luni. Nu se recomandă mai mult de 3 cure pe an. Doza este dată pentru persoanele cu greutatea de 60-70 kg. Persoanele cu greutate mai mare care suportă gazul, pot începe tratamentul cu 2-3 picături, în cazurile grave se bea şi o linguriţă timp de 2-3 zile, după care doza se micşorează, ca să nu afecteze ficatul. Maceratul se bea pe ne mâncate. După administrare nu se mănâncă nimic 1,5-2 ore, timp în care bolnavul trebuie să stea relaxat, să nu facă eforturi fizice.
Nucile şi cojile verzi nu se aruncă după macerat se dau prin maşina de tocat şi se folosesc pentru comprese (de exemplu pentru varice- amestecate cu argilă).
Reţetă energizantă cu nuci.
Curăţă sângele, întinereşte organismul, restabileşte puterile după boli grave.
Ingrediente: 1 litru de alcool dublu rafinat, 12 pahare de apă de izvor, 1 kg nuci, 1 kg miere de albine, o plantă aloe de 3 ani, 500 ml bere brună, 1 kg sfeclă roşie, 1 kg varză, 1 kg pătrunjel (frunze şi rădăcină), câte 2 linguri de plante: sunătoare, rostopască, troscot, pătlagină, talpa gâştei, sulfină, flori de coada şoricelului şi de gălbenele, fructe de păducel.
Mod de preparare: nucile se spală bine, se usucă, se scoate miezul (cojile nu se aruncă, se prăjeşte bine, se râşneşte, se amestecă cu alcoolul dublu rafinat. Se topeşte mierea de albine şi se adaugă alcoolul. Planta de aloe în vârstă de 3-5 ani (nu se udă 5 zile în prealabil) se scoate atent din ghiveci, în aşa fel ca rădăcinile să rămână întregi. Se scutură bine de pământ, se spală cu bere, se toacă şi se pune în alcool. Sfecla roşie se spală bine cu o perie şi apă fierbinte, se dă prin maşina de tocat carne, cu tot cu coajă, se stoarce sucul şi se amestecă cu alcoolul şi celelalte componente. La fel se stoarce sucul şi din morcov şi varză, şi se adaugă alcool. Cojile de nuci se pisează, se pun pe foc cu 12 pahare de apă, se aduc până la punctul de fierbere, după care se pun în apă câte 2 linguri din plantele enumerate (în total 20 de linguri). Se fierb 20 de minute, se strecoară şi se amestecă cu alcoolul şi celelalte plante. Se macerează la întuneric 36 de ore. Se agită înainte de folosire. Se consumă de 6 ori pe zi (înainte şi după mesele principale) în felul următor: 10 zile câte 1 linguriţă, 10 zile câte 1 lingură, 10 zile câte o linguriţă şi se repetă până se consumă toată cantitatea preparată.
Sirop din coji de nucă.
Este un întăritor excelent şi totodată un leac pentru bolile de stomac.
Ingrediente: 2-3 pumni de coji verzi de nucă proaspăt adunate se taie mărunt şi se fierb 10 minute într-un litru de apă în care se pun şi 3 cuişoare. Se lasă să se răcească, se strecoară şi se amestecă cu 1 kg de zahăr tos. Se toarnă în sticle de culoare închisă. Se ia de 3 ori pe zi câte 1 linguriţă, după mesele principale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: