Laptele de capră

Scrie un comentariu

Aprilie 23, 2009 prin Daniel

Laptele de capră.
Laptele de capră poate fi mai bun pentru sănătatea noastră dec-t laptele de vacă. Printre efectele sale benefice se numără prevenirea apariţiei deficienţei de fier şi a subţierii oaselor.
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Internaţional al Lactatelor, consumul de lapte de capră ajută la menţinerea unui nivel mai scăzut al serului de hormon paratiroidian. Acersta ajută la reglarea cantităţii de calciu, care este absorbită din alimente.
În cadrul studiului care a fost efectuat la Universitatea din Granada din Spania, s-a realizat o comparaţie între disponibilitatea fierului, calciului, fosforului şi magneziului la cobaii care consumau diferite tipuri de lapte.
După 2 săptămâni, s-a descoperit că metabolismul fierului s-a îmbunătăţit atât la cobaii normal cât şi la cei anemici, care au primit lapte de capră. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un regim alimentar, care include lapte de capră îmbunătăţeşte utilarea mineralelor şi modul în care organismul absoarbe substanţele nutritive. Mai sunt necesare cercetări ulterioare pe subiecţi umani pentru a vedea care sunt efectele benefice laptelui de capră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: