Grâu încolţit

Lasă un comentariu

Aprilie 23, 2009 de dnxpcta

Grâu încolţit.

Se va insista pe consumarea grâului încolţit în orice afecţiune care este destul de gravă. Se va consuma zilnic câte 2 linguri de 3 ori pe zi cu 30 minute înaintea meselor. Cine nu are contraindicaţii poate să amestece grâul încolţit cu miere după gust. Se ia 1-2 kg grâu şi se spală foarte bine după ce se alege de impurităţi (dacă există). Se pune apoi într-un vas cu apă şi se lasă pentru 8 ore. După 8 ore se poate scurge apa şi se pune alta. Se face acest lucru 2 zile apoi se va lăsa fără apă timp de 3-4 ore şi apoi se spală din nou. Spălăturile acestea se vor face cu multă apă şi cu grijă pentru a nu rupe colţul care răsare. Este gata încolţit atunci când are 2 mm colţul verde şi rădăcinile maximum 5 mm. Se poate măcina cu maşina de carne şi se amestecă cu miere după gust. Se păstrează în sticle bine închise la frigider. Contraindicaţii: germenii de grâu sunt contra indicaţi persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism. Deci femeile cu ciclu menstrual foarte abundent sau bărbaţii cu tendinţa spre efeminare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: