Fasolea uscată şi lintea previn cancerul de sân

Lasă un comentariu

Aprilie 23, 2009 de dnxpcta

Fasolea uscată şi lintea previn cancerul de sân.
Femeile care mănâncă fasole uscată sau linte de cel puţin 2-4 ori pe săptămână, ar diminua cu 25% riscul de cancer la sân, comparativ cu cele care nu consumă, sau consumă foarte puţin (o dată pe săptămână).
Aceste date au fost furnizate de un studiu realizat pe 90.000 de femei pentru o perioadă de 8 ani, în America la clinica Nurses Health StudiiII.
Cercetătorii au vrut să verifice ipoteza conform căreia consumul alimentelor bogate în flavonoizi, poate preveni cancerul de sân.
Cu toate că au observat că incidenţa cancerului de sân este mai mică la femeile care consumă multă fasole şi linte, totuşi cercetătorii nu pot face legătura directă între cantitatea sau tipul de flavone consumat şi diminuarea acestui risc. S-a constatat că un consum al altor alimente bogate în flavone cum ar fi: ceaiul, ceapa, cartoful, broccoli şi ardeiul iute verde nu conferă această protecţie, deşi sunt bogate în flavone.
Sunt necesare studii pentru două motive:
efectul protector al flavonozidelor ar putea acţiona o perioadă mai lungă de timp.
Trebuie descoperite care principii active ale principalkelor flavonoide alimentare, sunt responsabile pentru tratarea cancerului de sân (quercitina, kempheprol, myrticina, apigenina, etc).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: