Extractul din boabe verzi de cafea

Scrie un comentariu

Aprilie 23, 2009 prin Daniel

Extractul din boabe verzi de cafea.
Boabele de cafea verzi conţin o substanţă care s-a descoperit că are efectul unui antioxidant de 2 ori mai puternic chiar decât cel din ceaiul verde şi din seminţele de grapedruit. Această componentă a cafelei se numeşte acid clorogenic. El neutralizează radicalii liberi, inclusiv pe cei care pot duce la degenerarea celulară. De asemenea acidul clorogenic ajută la reglarea metabolismului. Un alt avantaj al folosirii extractului de boabe verzi de cafea este faptul că se evită efectele negative ale consumului de cafea preparată. Se presupune că acidul clorogenic accelerează metabolismul, prin schimbarea modului în care este asimilată glucoza. În plus, conţine acizii cafeici, care dau un plus de energie, la fel cum face şi cafeaua. Numai că cea preparată conţine şi o substanţă care duce la creşterea concentraţiei de colesterol rău, astfel încât sporeşte şi riscul de a face boli de inimă. Aceiaşi substanţă are efecte şi asupra enzimelor din ficat.
Alte beneficii ale extractului din boabe verzi de cafea include o creştere a eficienţei calmantelor, mai ales contra migrenelor. O reducere a riscului de a face diabet, ajută organismul să ardă mai multe lipide. Interesant este că, potrivit unor studii referitoare la cofeină şi bolile de ficat, cofeina ar face bine unor persoane. De exemplu la cei care prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvii de ficat, ca urmare a consumului de alcool, acest risc s-a redus în cazul în care au consumat mai mult de 2 ceşti de cafea sau de ceai pe zi. Este vorba doar de subiecţii unui studiu, nu de concluziile clinice, aşa că s-ar putea să nu fie relevant. Dar este un lucru de luat în seamă.
Care critică consumul de cafea spun că aceasta absoarbe calciul din oase. Numai că acest efect pare să fie exagerat. Adulţii care au o diet[ cu un conţinut suficient de calciu nu au de suferit de pe urma pierderilor mici de calciu cauzate de consumul de cafea. Studii recente făcute pe adolescenţi timp de 6 ani arată că nu există nici o diferenţă în densitatea oaselor la cei cu consum mare de cafea în comparaţie cu cei care nu beau cafea aproape deloc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: