Bitter de casă pentru afecţiuni digestive

Lasă un comentariu

Aprilie 23, 2009 de dnxpcta

Bitter de casă pentru afecţiuni digestive.

Se pun la macerat într-un borcan de 3 litri, în rachiu curat de prune, timp de 1 lună de zile câte 15 g flori de salcâm, soc, muşeţel, gălbenele, sunătoare, coada şoricelului, cicoare, cimbrişor, frunze de salcie, frunze de mesteacăn, frunze de nuc, frunze de piersic, frunze dafin, pedicuţă, sânzâiene, rădăcină de tătăneasă mărunţită, rostopască plantă, ventrilică, podbal, urzică, busuioc, pătlagină, pelin, coada calului, mentă, şovârf, frunze de fragi, fructe de fragi, fructe de afin, fructe de zmeură, fructe de ienupăr, frunze şi rădăcini de păpădie, rădăcină de brusture, fierea pământului, muguri de pin, cozi de cireşe amare, coajă de salcie, stânjenel rădăcină, şi coajă de stejar. După o lună se strecoară acest amestec. Se va lua din el de 3 ori pe zi, câte 1 linguriţă de preparat cu 15 minute, înaintea meselor principale. Este util în ulcer gastric, în tratarea bolilor de ficat, a infecţiilor din organism, dureri de gât, gripă, răceală, diabet zaharat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: