Apa ca tratament

Scrie un comentariu

Aprilie 23, 2009 prin Daniel

Apa ca tratament.
În prezent în Japonia este foarte popular consumul de apă imediat după trezirea de dimineaţă. În plus testele ştiinţifice au demonstrat adevărata valoare a apei. S-a descoperit că tratamentul cu apă este un succes at-t pentru bolile sau afecţiunile vechi şi grave, cât şi pentru cele moderne, fiind eficientă în tratarea şi vindecarea durerilor de cap şi corporale, a artritei, epilepsiei, obezităţii, astmului bronşic, tuberculozei, meningitei, bolilor de rinichi şi urinare, gastritei, diabetului, constipaţiei, bolilor de ochi, cancerului şi afecţiunilor menstruale, bolilor de gât şi urechi.
Junki Takano, un cercetător japonez care a inventat primul aparat electroterapeutic, ce vindecă eficient afecţiunile şi bolile virale fără nici un fel de efecte secundare, ne prezintă mai multe detalii despre acest tratament cu apă.
Metoda de tratament.
Atunci când vă sculaţi dimineaţa beţi 4 pahare de apă de 160 ml fiecare, înainte de a vă spăla pe dinţi.
Clătiţi-vă şi curăţiţi-vă gura dar să nu mâncaţi sau beţi nimic timp de 45 de minute.
După 45 de minute puteţi mânca şi bea în mod normal.
După 15 minute de la micul dejun, prânz sau cină, nu mâncaţi nimic pentru 2 ore.
Persoanele în vârstă sau bolnave, care nu pot bea 4 pahare de apă la început, pot începe cu o cantitate mai mică şi încetul cu încetul vor ajunge la 4 pahare pe zi.
Cât trebuie ţinuit acest tratament.
Această metodă de tratament va vindeca bolile persoanelor suferinde şi le va ajuta pe persoanele ce nu suferă de nimic să se bucure de o viaţă sănătoasă. Pentru probleme gastrice, tratamentul trebuie urmat timp de 10 zile, pentru diabet 30 de zile, pentru constipaţie 10 zile, pentru cancer 180 de zile şi pentru tuberculoză 90 de zile.
Această metodă de tratament nu are efecte secundare, singurul inconvenient fiind urinarea mai frecventă. Majoritatea persoanelor spun că beau apă atunci c-nd simt că le este sete. Totuşi cercetările efectuate susţin că a bea apă atunci când îţi este sete este insuficient pentru buna hidratare a corpului. Pe de altă parte, consumul unei cantităţi prea mari de aă poate duce la hiper-hidratare, sau intoxicare cu apă.
Ce fac rinichii cu apa din organism.
Există în corp o anumită celulă care păstrează apa în corp, iar dacă n-am avea o asemenea celulă nici măcar lacrimi nu ne-ar mai curge din ochi (acest lucru a fost descoperit abia în anul 2003 de un cercetor american. Curăţă sângele cu apă, cantitatea de apă care trece zilnic prin rinichi fiind de 150 de litri pe zi. O persoană normală are aproximativ 4-5 litri de apă în sânge, rinichii filtrând 99 din această cantitate în mod repetat. Apa în exces este eliminată sub forma urinei.
Rezultatele unui studiu.
S-a efectuat un studiu pentru a vedea care este cantitatea de transpiraţie şi urină pierdută după efectuarea unor exerciţii fizice şi cantitatea consumată după efectuarea exerciţiilor, din cauza setei. Rezultatul este că o persoană normală pierde cam 520 ml apă prin transpiraţie şi urină în timp ce apa băută după este 150-200ml. Întrebarea este cum se face că suntem mulţumiţi cu o cantitate mult mai mică decât cea pierdută. Probabil este vorba de efectele mecanice sau psihologice ale gurii, care ne fac să simţim setea. Asta înseamnă că dacă îi facem ceva gurii, chiar dacă se pierde din hidratarea corpului prin transpiraţie şi urină este posibil să nu simţim deloc setea. Astfel dacă stimulăm gura, o anume undă sau semnal va fi transmis către creier şi nu vom simţi nici un fel de sete.
Intoxicaţia cu apă.
Apa pe care o bem rămâne mai întâi în stomac, după care se mişcă încet către intestine şi din intestine în sânge. Acest proces durează un timp până la strângerea unei cantităţi necesare de apă în sânge, setea fiind posibilă în acest interval. În timpul acestui proces, este posibil să se consume prea multă apă şi să se ajungă la o situaţie periculoasă numită intoxicaţia cu apă, care poate duce chiar la moarte. De fapt pentru evitarea acestei situaţii periculoase, un senzor din gură şi g-t îi va transmite creierului că gura este plină cu apă, ne mai apărând senzaţia de sete. Acesta este mecanismul de sete al gâtului care ne face să nu bem mai multă apă decât este nevoie.
Cantitatea de apă necesară corpului zilnic.
Atunci când umezeala corpului intern devine insuficientă, vâscozitatea din sânge devine foarte mare, apărând pericolul unui infarct miocardic şi a unor probleme ale creierului. Oamenii pierd aproximativ 2,5 litri de apă pe zi, indiferent de climat. Bine înţeles în timpul verilor toride se pot pierde 3 litri de apă pe zi. Mesele consumate zilnic conţin între 1 şi 1,3 litri de apă. Este nevoie deci de consumul suplimentar a cel puţin 1,5 litri de apă pentru a menţine hidratarea corpului la un nivel normal. Se recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare oră în timpul zilei şi unele ceşti de cafea, ceai sau suc din fructe dimineaţa şi seara. Nu este recomandat consumul unei cantităţi prea mari de apă în perioade de timp scurte, deoarece apa consumată se poate transforma repede în urină. Este bine să aveţi mereu la dv o sticlă cu apă în timpul zilei. Astfel starea dv de sănătate se va îmbunătăţii considerabil.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: