Alifia de varză

1

Aprilie 23, 2009 prin Daniel

Alifia de varză.
Varza strivită aplicată extern poate produce o serie de vindecări. Acest lucru este recunoscut de toate forurile medicale şi verificat în urma multor cercetări. Mai eficient însă este unguentul pentru că acesta poate pătrunde mult mai uşor în interiorul organismului, mai ales dacă în acest unguent se pune puţin alcool sau tinctură de plantă. Din această cauză am preparat unguentul acesta care s-a dovedit foarte eficient în foarte multe afecţiuni. Practic durerea cedează la 15 minute după aplicare chiar dacă este o durere vie. De asemenea poate să fie folosit la prepararea acestui unguent unul dintre tincturile din plante, care se găsesc gata preparate la toate magazinele naturiste, caz în care acest unguent este mult mai eficient. Prepararea nu necesită nici cunoştinţe speciale şi nici utilaje speciale. Se poate prepara în orice gospodărie cu utilaj care se găseşte în mod uzual şi se prepară foarte simplu. Este extrem de eficientă.
Alifia de varză: este cunoscut faptul că tratamentul cu frunze de varză crudă are o eficienţă foarte mare, dar alifia de varză dă rezultate şi mai bune. Aceasta este folosită de sute de ani cu eficienţă în ţări ale Europei Occidentale. Zonele afectate sau dureroase se ung cu alifia aceasta, iar locul respectiv este legat apoi cu o bucată de pânză curată. Efectul benefic se constată cam în două ore de la aplicare. Este necesar să se repete de 2-3 ori pe zi.
Ingrediente: 50 ml suc de varză crudă (cam 3-4 linguri), 200g untură de porc (sau lanolină de la farmacie), 1 linguriţă de ceară de albine de la Apicola, 10 ml ulei (1 lingură) de germeni de porumb sau de palmier, 10-15 ml alcool rafinat de 38-40 grade (sau tincturi din plante- 3 linguriţe), o jumătate de linguriţă de miere de albine sau chiar o linguriţă.
Preparare: Se pune la încălzit într-un vas emailat untura (sau lanolina) şi ceara de albine, se lasă să se topească, se amestecă şi se adaugă uleiul. Se încălzeşte totul până la 60 de grade. Separat se încălzeşte zeama de varză crudă, la aceiaşi temperatură şi se adaugă mierea de albine şi alcoolul rafinat sau tinctura din plante. Se amestecă bine totul. Se ia de pe foc vasul în care s-a încălzit untura şi uleiul şi se toarnă foarte încet peste soluţia de suc de varză, miere şi alcool (sau peste lanolină se toarnă treptat celelalte ingrediente încălzite în prealabil la 50 grade). Se amestecă încet, până se răceşte. Alifia astfel obţinută trebuie pusă în borcănele. Deşi preparatul nu se strică 2-3 luni, nu este indicat să faceţi o cantitate mai mare. Cine doreşte la sfârşit poate adăuga o anumită aromă: esenţă de pin, esenţă de Levănţică, esenţă de Trandafiri, esenţă de iasomie (din acestea se pun numai 10 picături la această cantitate contribuind la un miros plăcut al preparatului- este indicat să se folosească în special la copii). Dacă preparatul se face cu lanolină nu se râncezeşte aşa de repede şi se poate păstra o perioadă mai lungă de timp.
Atenţie! În locul alcoolului se poate folosi una dintre tincturile de plante, în funcţie de tipul afecţiunii cu efecte deosebite pentru că se cumulează efectele cu cele ale verzei.
Axungia- untura de porc este superioară altor mase grase pentru că poate pătrunde în piele mult mai uşor şi are şi ea un efect deosebit. Se va folosi numai untura proaspătă şi ne sărată.
Lanolina- intră şi ea foarte bine în piele şi în plus este cea mai utilă masă grasă deoarece poate încorpora mai multă apă decât orice altă masă grasă.
Mierea- se pune doar în cazurile în care este vorba de alifie cicatrizantă sau dacă trebuie tratat o tumoare sau un abces, fiind unul dintre bunele cicatrizante.
Se poate folosi:
-Ca cicatrizant foarte bun în foarte multe afecţiuni ale pielii, aplicat în strat subţire de 2-3 ori pe zi, după ce în prealabil a fost spălată zona respectivă.
-Pentru calmarea durerilor- intră mult mai rapid în piele şi poate contribui la diminuarea durerilor. În artroze, dureri reumatice sau de altă natură.
-Pentru diminuarea tumorilor sau în cancerele pielii se foloseşte cu tinctură de Arnică sau Rostopască. Se aplică local în strat subţire apoi dacă este cazul se poate pansa. Se spală înainte cu ceai cald de Rostopască sau Brusture.

Reclame

Un gând despre „Alifia de varză

  1. BUZDRUG VIRGINIA spune:

    unde pot gasi acest produs ( alifie de varza), la ce farmacie?
    locuiesc in Brasov si am cautat acest produs la mai multe farmacii naturiste, fara rezultat
    multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: